Συστατικά
Συστατικά: Σουρίμι καβουριού [άσπρο ψάρι (Nemipterus bleekeri), άμυλο σιταριού, καλαμποκιού, πατάτας & ταπιόκας, πρωτεΐνη σόγιας, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα & εκχύλισμα καβουριού, κρασί από ρύζι, σογιέλαιο, ασπράδι αυγού, χρωστικές: Ε120, Ε160c], ηλιέλαιο, ξύδι, μακεδονικό πιπεράκι, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 61 ΒΔ Ειρηνικός
Αλιεύτηκε με ψαρότρατα
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• H καβουρόψιχα σερβίρετε ως ορεκτικό, μαζί με φρέσκο λεμόνι και δροσερό αναψυκτικό.
• Προσθέστε την σε σαλάτες, για να προσδώσετε μια πικάντικη και θαλασσινή νότα.
• Χρησιμοποιήστε την σε πίτσες, συνδυάζοντάς τη με άλλα θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά.
• Προσθέστε την σε ζυμαρικά, για να δημιουργήσετε μια νόστιμη σάλτσα με θαλασσινή γεύση.
• Συνοδεύστε την με καλαμαράκια σχάρας και αρωματική σκορδαλιά για ένα απολαυστικό γεύμα. Συνταγή: Μακαρονάδα με καβουρόψιχα
Υλικά
• 250 γρ. σπαγγέτι
• 2 κύβοι λαχανικών
• 1 κρεμμύδι, ξερό
• 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 2 σκ. σκόρδο
• 2 τομάτες
• 200 γρ. νερό
• 250 γρ. καβουρόψιχα
• χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια και την ζάχαρη.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις τομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το νερό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
Χωρίζουμε την καβουρόψιχα σε λεπτές λωρίδες, ρίχνουμε το χυμό λάιμ και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-9 λεπτά, σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.