Αντζούγια φιλέτο black friday icon

Αντζούγια φιλέτο

Αντζούγια φιλεταρισμένη και μαριναρισμένη σε λάδι από φρέσκο φιλέτο γαύρο, ποιοτικό ηλιέλαιο και μπαχαρικά, δημιουργώντας μια γευστική έκρηξη. Η αντζούγια παρέχει μια πλούσια γεύση με ελαφριά αλμυρότητα, ενώ η μαρινάδα προσθέτει πικάντικες νότες και αρώματα. Απολαύστε την ως ορεκτικό, προσθέτοντάς τη σε σαλάτες ή σερβίροντάς την με φρέσκο ψωμί.
Από 4,44€
Συστατικά
Συστατικά: Γαύρος φιλέτο (Engraulis encrasicolus), ηλιέλαιο, αλάτι, μπαχαρικά, πιπεράκι μακεδονικό, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από καρκινοειδή, σόγια, γάλα, σέλινο, θειώδη.
Περιοχή αλίευσης: FAO 37 Μεσόγειος ή Μαύρη θάλασσα ή 41 ΝΔ Ατλαντικός
Αλιεύτηκε με γρι-γρι
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η αντζούγια φιλέτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους:
• Σερβίρετέ την ως ορεκτικό, συνοδευόμενη από λεπτές φέτες λεμόνι και φρέσκο αρωματικό δεντρολίβανο.
• Προσθέστε την σε φρέσκες σαλάτες, για να δώσετε μια αλμυρή και πικάντικη νότα.
• Χρησιμοποιήστε την σε σάντουιτς, σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά και μουστάρδα.
• Προσθέστε την σε πίτσα, για να προσφέρετε μια μοναδική γεύση θαλασσινών.
• Συνοδεύστε την με καλαμποκάκια στη σχάρα και φρέσκο σάλτσα τομάτας για ένα γευστικό γεύμα. Συνταγή: Ρεβιθοσαλάτα με ψητή μελιτζάνα και αντζούγιες
Υλικά (Για 2-4 μερίδες)
2 μέτριες μελιτζάνες
• αλάτι
• 2 αντζούγιες λιωμένες σε 2-3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλη, σφιχτή, ώριμη ντομάτα
• 1 κ.τ.γ. ρίγανη
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2-3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε το κοτσάνι και το πίσω τμήμα της κάθε μελιτζάνας και τις κόβουμε πρώτα κατά μήκος και μετά σε κύβους 1,5 εκ. Τις βάζουμε μέσα στο σουρωτήρι και αλατίζουμε με άφθονο αλάτι ανά στρώση, τοποθετώντας ένα βάρος πάνω τους, και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε ελαφρά με το χέρι μας για να φύγει το επιπλέον νερό και στεγνώνουμε με χαρτί.
2. Ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζανιού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μισές μελιτζάνες ανακατεύοντας ελαφρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και να μαλακώσουν, αλλά να μη γίνουν χυλός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ποσότητα της μελιτζάνας και άλλο ένα τρίτο του φλιτζανιού λάδι.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις μελιτζάνες, τα ρεβίθια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τις πολτοποιημένες αντζούγιες και τη ρίγανη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ξίδι και λάδι και την αφήνουμε να «δέσει» σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Θαλασσινά μαριναρισμένα σε λάδι