Τονολακέρδα

Τονολακέρδα

Η τονολακέρδα είναι μια νόστιμη λακέρδα τόνου που έχει ψηθεί στο αλάτι, προσφέροντας ένα μοναδικό άρωμα και γεύση. Το αλάτι βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας του τόνου, ενώ το σκόρδο προσθέτει μια διακριτική πικάντικη νότα. Η τονολακέρδα είναι ιδανική για απεριτίφ, σαλάτες ή ως μια νόστιμη προσθήκη σε μεζέδες και ανοικτά σάντουιτς.
Από 5,07€
Συστατικά
Συστατικά: Τονολακέρδα [τόνος κατεψυγμένος (Thunnus albacore), ηλιέλαιο, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από μαλάκια, σόγια, γάλα, σέλινο, θειώδη], ηλιέλαιο, αλάτι, σκόρδο, πιπεράκι μακεδονικό, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 47 ΝΑ Ατλαντικός
Αλιεύτηκε με πετονιές χειρός-πετονιές με καλάμι
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε την τονολακέρδα ως μεζέ συνοδευόμενη με μπόλικο λεμόνι και κριθαρένια παξιμάδια και συνοδεύστε το ούζο ή τσίπουρο.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε μια δροσερή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, αγγούρι και ντομάτα.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε ζυμαρικά όπως σπαγγέτι ή πέννες για μια νοστιμότατη σάλτσα.
• Σερβίρετε την ως ορεκτικό σε ένα πιάτο με αγγούρι, καρότο και καλαμπόκι.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε μια πίτα με λαχανικά και σάλτσα τυριού για ένα γευστικό σνακ.
• Χρησιμοποιήστε την για να δώσετε γεύση σε ρύζι, κουσκούς ή κινόα για ένα πλούσιο γεύμα.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε ένα σάντουιτς με λαχανικά, μαγιονέζα και φρέσκα αρωματικά.
• Χρησιμοποιήστε την τονολακέρδα σε ένα ρολό με πίτα, αγγούρι και τυρί φέτα για ένα γευστικό γεύμα.

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Θαλασσινά