Συστατικά
Συστατικά: Μελιτζανοπολτός 61% (μελιτζάνα, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ), πιπεριά Φλωρίνης (πιπεριά Φλωρίνης 14%, νερό, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη), Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), σκόρδο, ξύδι, αλάτι, φρέσκος μαϊντανός, μπαχαρικά, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
•Η αγιορείτικη vegan μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως υγιεινή και γευστική επιλογή για το κυρίως πιάτο σας, συνοδεύοντας την με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.
•Επίσης, μπορείτε να την προσθέσετε σε σαλάτες για προσθήκη γεύσης και πρωτεΐνης.
•Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για πίτες, τάρτες ή σάντουιτς.
Ανακαλύψτε την ποικιλία των χρήσεων που προσφέρει και δημιουργήστε νόστιμα vegan πιάτα με αγιορείτικη επιρροή.
Συνταγή: Μοσχαράκι χουνκιάρ με Αγιορείτικη Pitenis
Υλικά
Για το μοσχάρι:
• 1.200 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι σπάλας) κομμένο σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς
• ¼ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος»
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.σ. πελτέ
• ¾ φλυτζ. Κόκκινο κρασί
• 1 συσκευασία 500 ml Παραδοσιακή Σάλτσα Τομάτα Pitenis
• 3 δαφνόφυλλα
• 5-6 μπαχάρια
• 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
• 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
• 1 lt ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ:
• 1 κ.γ. Αγιορείτικη σαλάτα Pitenis
• 2 κ.σ. Tυροκαυτερή Pitenis
Eκτέλεση
Για το μοσχάρι:
• Σε μια κατσαρόλα βάζετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος» να ζεσταθεί και τοποθετείτε το μοσχάρι ώστε να πάρει πολύ καλό χρώμα
• Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το καρότο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα
• Προσθέτετε τον πελτέ
• Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκόολη
• Προσθέτετε την Παραδοσιακή Σάλτσα Τομάτα Pitenis και τα μπαχαρικά
• Συμπληρώνετε με τον ζωμό, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι
• Βάζετε το καπάκι στην κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά
• Μαγειρεύετε για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα
• Προσθέτετε χοντροκομμένο μαϊντανό
Για τον πουρέ:
• Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος»
• Βάζετε την Αγιορείτικη σαλάτα Pitenis
• Σοτάρετε μέχρι να «πιει» τα υγρά της
• Προσθέτετε λίγο μαϊντανό και 2 κουταλιές Τυροκαυτερή Pitenis