Συστατικά
Συστατικά: Μελιτζάνα 57%, Μαγιονέζα Vegan 40% [Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, Μουστάρδα 10% (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο αραβοσίτου, αλάτι, ζάχαρη, φυσική χρωστική: κουρκουμίνη, συντηρητκό:Ε211, άρωμα μουστάρδας), ζάχαρη, ξύδι, αλάτι, πηκτικοί παράγοντες: τροποποιημένο άμυλο αραβοσίτου, κόμμι γκουάρ και ξανθάνης, ρυθμιστής οξύτητας: Ε330, συντηρητικό: Ε202, αντιοξειδωτικοί παράγοντες: EDTA, εκχύλισμα δενδρολίβανου], φρυγανιά (αλεύρι σίτου, μαγιά, αλάτι), σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο, σουσάμι.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η vegan μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανική ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο σε μια vegan διατροφή.
• Προσθέστε την vegan μελιτζανοσαλάτα σε wraps ή σάντουιτς για να προσθέσετε πλούσια γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε πίτσες, πίτεςή διάφορες vegan σαλάτες και μεζέδες για μια γευστική πινελιά.
• Απολαύστε την vegan μελιτζανοσαλάτα ως συνοδευτικό με φρέσκα λαχανικά ή πάνω σε κρακεράκια, φρυγανιές, ψωμάκια ή τάπας.
• Επίσης ως συνοδευτικό με ζεστά φαγητά όπως ρύζι, ψητά λαχανικά ή όσπρια.
Συνταγή: Ψαρονέφρι "μπαλοτίνα" με μελιτζανοσαλάτα Pitenis
Υλικά
Για το ψαρονέφρι:
• 3 ψαρονέφρια χοιρινά
• 200 γρ.μελιτζανοσαλάτα Pitenis
• 100 γρ. μιξ μαλακών τυριών
• 4 λευκά μανιτάρια
• 50 γρ. φέτα
• μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη Pitenis
• 20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
• 50 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο "Eρωτόκριτος" Για τη σάλτσα:
• μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη Pitenis
• πιπέρι μαύρο
• 10 γρ.μέλι
Για την πικάντικη σαλάτα Pitenis
• 600 γρ. πικάντικη σαλάτα Pitenis
• ΒΒQ sause Pitenis
• 20 ml αγνό παρθένο ελαιόλαδο "Eρωτόκριτος"
Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι:
Kαθαρίζετε τα ψαρονέφρια από τα λιπαρά κομμάτια, την ουρά και το κεφαλάκι.
Ανοίγετε δεξιά και αριστερά σε σχήμα "πεταλούδα". Αλείφετε με μουστάρδα το εσωτερικό.
Καθαρίζετε και κόβετε τα μανιτάρια σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζετε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο "Eρωτόκριτος" να ζεσταθεί σοτάρετε τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ βάζετε τα τυριά, την μελιτζανοσαλάτα Pitenis, τη φρυγανιά και τα μανιτάρια. Γεμίζετε τα ψαρονέφρια και τυλίγετε σε ρολό. Δένετε σφιχτά με μια μεμβράνη και φτιάχνετε την "μπαλοτίνα". Σε νερό που κοχλάζει βάζετε τις μπαλοτίνες να βράσουν για 30'.
Για την πικάντικη σαλάτα Pitenis:
Σε ένα τηγάνι βάζετε την πικάντικη σαλάτα Pitenis. Σοτάρετε να ζεσταθεί από τα υγρά που βγάζει. Προσθέτετε αγνό παρθένο ελαιόλαδο "Eρωτόκριτος" και την ζεσταίνετε καλά. Τελειώνετε με λίγη ΒΒQ sause Pitenis.
Για τη σάλτσα:
Αφού αφαιρέσετε τις μπαλοτίνες από το νερό, ανοίγετε τις ζελατίνες που τις συγκρατούν και μαζεύετε τα υγρά που έχουν συγκρατήσει σε ένα τηγανάκι. Προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο πιπέρι. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και το βράζετε μέχρι να γλασάρει.
Κόβετε τα ψαρονέφρια στη μέση, ντρεσάρετε και σερβίρετε με την πικάντικη σαλάτα Pitenis.