Αγιορείτικη VEGAN black friday icon

Αγιορείτικη VEGAN

Η συνταγή αυτή συνδυάζει την ψητή γλυκιά μελιτζάνα με τη χοντροκομμένη πιπεριά Φλώρινης και το φρέσκο μαϊντανό, δημιουργώντας ένα γευστικό παραδοσιακό πιάτο. Η έντονη γεύση του σκόρδου και το διακριτικό άρωμα του πιπεριού προσθέτουν πολυδιάστατες νότες στη συνταγή. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή ως παραδοσιακή και υγιεινή πρόταση για ένα γεύμα. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα!
Από 1,89€
Συστατικά
Συστατικά: Μελιτζανοπολτός 61% (μελιτζάνα, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ), πιπεριά Φλωρίνης (πιπεριά Φλωρίνης 14%, νερό, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη), Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), σκόρδο, ξύδι, αλάτι, φρέσκος μαϊντανός, μπαχαρικά, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
•Η αγιορείτικη vegan μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως υγιεινή και γευστική επιλογή για το κυρίως πιάτο σας, συνοδεύοντας την με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.
•Επίσης, μπορείτε να την προσθέσετε σε σαλάτες για προσθήκη γεύσης και πρωτεΐνης.
•Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για πίτες, τάρτες ή σάντουιτς.
Ανακαλύψτε την ποικιλία των χρήσεων που προσφέρει και δημιουργήστε νόστιμα vegan πιάτα με αγιορείτικη επιρροή.
Συνταγή: Μοσχαράκι χουνκιάρ με Αγιορείτικη Pitenis
Υλικά
Για το μοσχάρι:
• 1.200 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι σπάλας) κομμένο σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς
• ¼ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος»
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.σ. πελτέ
• ¾ φλυτζ. Κόκκινο κρασί
• 1 συσκευασία 500 ml Παραδοσιακή Σάλτσα Τομάτα Pitenis
• 3 δαφνόφυλλα
• 5-6 μπαχάρια
• 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
• 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
• 1 lt ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ:
• 1 κ.γ. Αγιορείτικη σαλάτα Pitenis
• 2 κ.σ. Tυροκαυτερή Pitenis
Eκτέλεση
Για το μοσχάρι:
• Σε μια κατσαρόλα βάζετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος» να ζεσταθεί και τοποθετείτε το μοσχάρι ώστε να πάρει πολύ καλό χρώμα
• Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το καρότο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα
• Προσθέτετε τον πελτέ
• Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκόολη
• Προσθέτετε την Παραδοσιακή Σάλτσα Τομάτα Pitenis και τα μπαχαρικά
• Συμπληρώνετε με τον ζωμό, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι
• Βάζετε το καπάκι στην κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά
• Μαγειρεύετε για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα
• Προσθέτετε χοντροκομμένο μαϊντανό
Για τον πουρέ:
• Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος»
• Βάζετε την Αγιορείτικη σαλάτα Pitenis
• Σοτάρετε μέχρι να «πιει» τα υγρά της
• Προσθέτετε λίγο μαϊντανό και 2 κουταλιές Τυροκαυτερή Pitenis

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Vegan