Συστατικά
Συστατικά: Σκουμπρί (Scomber scombrus) φιλέτο καπνιστό, ηλιέλαιο, αλάτι, πιπεράκι μακεδονικό, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 27 Ιρλανδία
Αλιεύτηκε με τράτα
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε το καπνιστό και μαριναρισμένο φιλέτο σκουμπριού ως ορεκτικό παρέα με φρέσκα φρούτα και τυριά.
• Προσθέστε το σε μια πολύχρωμη σαλάτα για να δώσετε ένταση γεύσης. Χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς ή τοστ, προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά και αρωματικά.
• Παρουσιάστε το σκουμπρί φιλέτο σε ένα πιάτο με μεζέδες, συνοδευόμενο από λεμόνι και ανάμεικτα αρωματικά μπαχαρικά.
• Προσθέστε το σε πιάτα με ζυμαρικά, ριζότο ή πιλάφι για να προσδώσετε έντονη γεύση θαλασσινών.
• Απολαύστε το σκουμπρί φιλέτο ως μεζέ με αγγουράκια, ελιές και αντζούγιες για το ούζο ή το τσίπουρο.
• Σερβίρετε τα φιλέτα σκουμπριού σε ένα πιάτο με ξυδάτη κρεμμυδόσουπα για μια παραδοσιακή γεύση με έντονο άρωμα μπαχαρικών.