Ποικιλία Θαλασσινών black friday icon

Ποικιλία Θαλασσινών

Η ξεχωριστή ποικιλία θαλασσινών προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Το χταπόδι και το καλαμάρι είναι βρασμένα και μαριναρισμένα σε ξίδι κρασιού, πίκλες και σουρίμι καβουριού, ενώ ο αστακός και η γαρίδα είναι μαριναρισμένα με μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδανική συνδυαστική γεύση που ικανοποιεί τις αισθήσεις.
Από 3,41€
Συστατικά
Συστατικά: Ηλιέλαιο, θράψαλο 24% (Dosidicus gigas) ελεύθερης αλιείας με αγκίστρια και πετονιές ΝΑ Ειρηνικού (θράψαλο, νερό, αλάτι, σταθεροποιητές: κιτρικό οξύ, Ε331, Ε450) & χταπόδι 14% (Octapus vulgaris) τράτας ΚΑ Ατλαντικού μαριναρισμένα, σουρίμι καβουριού 11% [άσπρο ψάρι (Nemipterus bleekeri) ψαρότρατας ΒΔ Ειρηνικού, άμυλο σίτου, καλαμποκιού, πατάτας και ταπιόκας, πρωτεΐνη σόγιας, άρωμα και εκχύλισμα καβουριού, σογιέλαιο, ασπράδι αυγού, χρωστικές: Ε120, Ε160c], σουρίμι γαρίδας 6% [ψάρι 48% ΒΔ Ειρηνικού (υγροσκοπικό μέσο: Ε420, ζάχαρη, ασπράδι αυγού, γαλακτωματοποιητές: Ε450iii, Ε451i), εκχύλισμα γαρίδας, νερό, άμυλο σίτου, πρωτεΐνη σόγιας, χρωστικές: Ε120, Ε170], πίκλες (κουνουπίδι, καρότο, ντομάτα, αγγούρι, κόκκινες & πράσινες πιπεριές, νερό, αλάτι, ρυθμιστές οξύτητας: κιτρικό οξύ, Ε260, συντηρητικά: Ε211, Ε202, μεταθειώδες νάτριο), ξύδι, αλάτι, ζάχαρη, κρασί ρυζιού, πιπεράκι Μακεδονικό, μπαχαρικά.

Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε την ποικιλία θαλασσινών απευθείας από το βάζο ως ορεκτικό.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε πιάτα ζυμαρικών σε ριζότο ή πιλάφι για ένα πλούσιο και αρωματικό γεύμα.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε ψητά λαχανικά για ένα πιο πλούσιο και πρωτεϊνικό γεύμα.
• Φτιάξτε θαλασσινή σαλάτα με την ποικιλία θαλασσινών, φρέσκα λαχανικά και αρωματικά βότανα για ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.
• Χρησιμοποιήστε την ποικιλία θαλασσινών σε σάντουιτς ή τάπας για μια γευστική και θρεπτική επιλογή σνακ.
• Προσθέστε την ποικιλία θαλασσινών σε πιάτα με ρύζι ή κουζίνες ασιατικής επιρροής για ένα εξωτικό γευστικό ταξίδι.
• Προσφέρετε την ποικιλία θαλασσινών ως μέρος ενός θαλασσινού πλατό για να συνοδεύσετε το ποτό σας.
• Χρησιμοποιήστε την ποικιλία θαλασσινών ως συστατικό για θαλασσινές σάλτσες για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων. Συνταγή: Γιουβέτσι με ποικιλία θαλασσινών
Υλικά
• 200 γρ. ποικιλία θαλασσινών Pitenis
• 50 γρ. λιαστή τομάτα Pitenis
• 150 γρ. χωριάτικη σαλάτα Pitenis
• 40 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκ. σκόρδο
• Λίγο φινόκιο
• 30 ml κόκκινο κρασί
• Ζάχαρη
• Καπνιστή πάπρικα
• Μαραθόσπορος
• Αλάτι, πιπέρι
• Ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο.
Κόβουμε την Ποικιλία Θαλασσινών Pitenis σε φέτες και σοτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη Λιαστή Τομάτα Pitenis κομμένη σε λωρίδες.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τη Χωριάτικη Σαλάτα Pitenis, τον σπασμένο μαραθόσπορο και την καπνιστή πάπρικα.
Βράζουμε μέχρι να βγει το κριθαράκι στην επιφάνεια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Θαλασσινά