Συστατικά
Συστατικά: Σκουμπρί (Scomber scombrus) ολόκληρο καπνιστό, αλάτι, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 27 Ιρλανδία
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε το καπνιστό ολόκληρο σκουμπρί ως κυρίως πιάτο σερβιρισμένο με λεμόνι και ελαιόλαδο.
• Χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε έναν πλούσιο γεύση σε σαλάτες, πίτες ή ομελέτες.
• Φτιάξτε σάντουιτς με το καπνιστό σκουμπρί, τυρί και φρέσκα λαχανικά.
• Προσθέστε το σε ζυμαρικά, ριζότο ή αρωματίστε σούπες για μια πιο πλούσια γεύση.
• Σερβίρετε το καπνιστό ολόκληρο σκουμπρί ως μεζέ συνοδευόμενο από τσίπουρο ή ρακί.
• Γεμίστε με καπνιστό σκουμπρί και φρέσκα μυρωδικά φύλλα κρεμμυδιού για μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
• Προσφέρετε το καπνιστό σκουμπρί ως μέρος ενός πιάτου με κρύο μεζέ, συνοδευόμενο από τυριά, ελιές και πιπεριές.
• Χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε γεύση σε ριζότο με θαλασσινά.
Συνταγή: Σκουμπρί πλακί
Υλικά
• Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο 'Ερωτόκριτος'
• 1 τεμ Σκουμπρί Καπνιστό ‘Pitenis’
• 6-7 τεμ τοματίνια
• 1 ξερό κρεμμύδι μικρό
• 1 σφ. Ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα τοματίνια. Σβήνουμε με το τσίπουρο και το χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε το σκουμπρί να ζεσταθεί, να απαλύνει η γεύση του και να αναπτύξει τα αρώματά του. Σερβίρουμε το σκουμπρί με τα λαχανικά και φρέσκο μαϊντανό.