Συστατικά
Συστατικά: Χταπόδι πλοκάμι (Octapus vulgaris), ηλιέλαιο, ξύδι, πιπεράκι μακεδονικό, αλάτι, ζάχαρη, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 34 ΚΑ Ατλαντικός
Αλιεύτηκε με τράτα
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε το ξυδάτο χταπόδι πλοκάμι ως ορεκτικό, σερβιρισμένο με φρέσκο ψωμί.
• Προσθέστε το χταπόδι σε μία σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.
• Χρησιμοποιήστε το ξυδάτο χταπόδι σε μακαρονάδες ή ριζότο για να προσθέσετε πλούσια θαλασσινή γεύση.
• Προσφέρετε το ξυδάτο χταπόδι σε δροσερή σαλάτα με καλαμπόκι, πράσα και λαδολέμονο για μια εκλεπτυσμένη επιλογή.
• Προσθέστε το χταπόδι σε πίτσα με φρέσκιες ντομάτες, φέτα και φρέσκα μυρωδικά για μια μοναδική γευστική εμπειρία. • Το ξυδάτο χταπόδι πλοκάμι είναι ένας καλοκαιρινός μεζές που μυρίζει θάλασσα, ήλιο, παγωμένο ουζάκι και καλή παρέα! Συνταγή: Πλοκάμι Χταπόδι Ξιδάτο Pitenis με Πατατοσαλάτα Νηστίσιμη
Υλικά
• 400 γρ Χταπόδι Πλοκάμι Pitenis
• 200 γρ Σπιτική Σάλτσα Τομάτας Pitenis
• 100 γρ Ketchup Diamond Pitenis
• 100 γρ Κρεμμύδι ξερό
• 70 γρ Πιπεριά Φλωρίνης Pitenis
• 50 γρ Λιαστή Τομάτα Pitenis
• 50 ml Τσίπουρο με Γλυκάνισο
• 40 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
• 20 γρ Σκόρδο πολτό Pitenis
• Κόκκινο πιπέρι καπνιστό
• Μείγμα πιπεριών
• Δάφνη Μπαχάρι σπυρί
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Ερωτόκριτος».
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ξερό, το σκόρδο, το χταπόδι πλοκάμι και σβήνουμε με το τσίπουρο με γλυκάνισο.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε την σπιτική σάλτσα, την λιαστή τομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, το Ketchup Diamond, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Αρωματίζουμε την πατατοσαλάτα με το ελαιόλαδο και στήνουμε στο πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.