Συστατικά
Συστατικά: Μαγιονέζα 54% [Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), φυτικές ίνες], λαχανικά σε μεταβαλλόμενες αναλογίες 43% (σέλινο, καρότο, αγγουράκι, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη, καρυκεύματα, αρωματικές ύλες, ρυθμιστής οξύτητας: Ε509), έδεσμα (γάλα άπαχο αφυδατωμένο, φοινικέλαιο, πρωτεΐνες γάλακτος, καλλιέργεια, πηκτικός παράγοντας: ζελατίνη), ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 4%, ζάχαρη, ξύδι, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σουσάμι, τυρί.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
•Η κηπουρού σαλάτα είναι ιδανική να την σερβίρετε ως ορεκτικό με φρέσκο ψωμί και ελαιόλαδο.
•Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε σάντουιτς ή τορτίγιες για να προσθέσετε φρεσκάδα και γεύση.
•Προσθέστε την σε πίτσες ως ένα αρωματικό και τραγανό topping.
•Χρησιμοποιήστε την ως συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι, προσφέροντας αντίθεση στην γεύση και την υφή.
•Προσθέστε την σε σαλάτες για να προσδώσετε απολαυστική πικάντικη γεύση.
•Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση, για γεμιστά πιπεριές, ντομάτες ή αβοκάντο.
•Προσθέστε την σε wraps ή burritos για πιο πλούσια γεύση και υφή.
•Απολαύστε την μόνη της ως δροσερή και αναζωογονητική σαλάτα για καλοκαιρινές μέρες.
Αυτές οι προτάσεις, σας δίνουν ιδέες για να απολαύσετε την κηπουρού σαλάτα σε διάφορες συνταγές και παρουσιάσεις. Ανακαλύψτε ποια σας ταιριάζει καλύτερα και απολαύστε την! Συνταγή: Koτόπουλο του κηπουρού
Υλικά
• Δύο στήθη κοτόπουλο
• Βασιλικός
• Σαλάτα κηπουρού (με γιαούρτι)
• Μανιτάρια (στελέχη)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Σκληρό τριμμένο τυρί (light)
• Μια κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε σε μπουκίτσες και το μεταφέρουμε όσο είναι ζεστό ακόμη σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε την κουταλιά με το λάδι, τον βασιλικό, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να αχνίσουν όλα μαζί. Αδειάζουμε δυο κουταλιές της σαλάτας κηπουρού και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.