Συστατικά
Συστατικά: Στραγγιστό γιαούρτι, τουλουμίσιο τυρί 37% (αιγοπρόβειο γάλα, καλλιέργεια), τυρί ΦΕΤΑ 10% (αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι), αλάτι, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από αυγό, σέλινο, σουσάμι
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι σε σαλάτες, για να προσθέσετε μια όξινη και πλούσια γεύση.
• Σερβίρετε το με ελαιόλαδο, φρέσκο βασιλικό και αποξηραμένα φρούτα για ένα ελαφρύ και αρωματικό ορεκτικό.
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι ως άλειμμα σε φρέσκο ψωμί ή κριτσίνια για ένα νόστιμο σνακ.
• Προσθέστε το σε πίτσα ή τάρτες για να προσδώσετε μια ξεχωριστή γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι σαν γέμιση σε φύλλο πίτας ή άλλα αρτοσκευάσματα για να δημιουργήσετε νόστιμα γεμιστά.
• Προσθέστε το σε σάλτσες και κρέμες για να προσδώσετε πλούσια υφή και γεύση.
• Σερβίρετε το ξινοτύρι με φρούτα και μέλι για ένα γλυκόξινο επιδόρπιο.
• Προσθέστε το σε σούπες για να δημιουργήσετε μια πιο απαλή και αρωματική υφή.
• Χρησιμοποιήστε το ξινοτύρι σε πιάτα με μακαρόνια, ρύζι ή πιλάφι για να προσθέσετε πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή.
•Προσθέστε το ξινοτύρι σε παστίτσιο ή γεμιστές πιπεριές για μια νόστιμη πινελιά. Συνταγή: Ντάκος με ξινοτύρι και τοματίνια
Υλικά
• 2 μεγάλοι κρίθινοι ντάκοι
• 100 γρ. ξινοτύρι Pitenis
• 2 τομάτες περασμένες στον τρίφτη
• Τοματίνια κομμένα στη μέση
• Λίγη κάπαρη
• 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ερωτόκριτος
Εκτέλεση
Βρέχουμε τα παξιμάδια μας, ρίχνουμε πάνω τις τομάτες, κατόπιν το ξινοτύρι με τα ντοματίνια, μετά την κάπαρη και τέλος το ελαιόλαδο.