Συστατικά
Συστατικά: Μαγιονέζα 45% [Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα 3% (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), φυτικές ίνες], αγγουράκι 39% (αγγουράκι, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη, καρυκεύματα, αρωματικές ύλες, ρυθμιστής οξύτητας: Ε509), έδεσμα (γάλα άπαχο αφυδατωμένο, φοινικέλαιο, πρωτεΐνες γάλακτος, καλλιέργεια, πηκτικός παράγοντας: ζελατίνη), Μουστάρδα 5%, ξύδι, ζάχαρη, άνηθος, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο, σουσάμι.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η αγγουρομαγιονέζα είναι ένας δροσερός και αρωματικός συνδυασμός που προσθέτει φρεσκάδα και γεύση σε πολλά πιάτα.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξαιρετική σάλτσα για σάντουιτς, wraps και μπέργκερς.
• Επίσης να χρησιμοποιηθεί ως dressing για πράσινες σαλάτες, ως dip για λαχανικά και τηγανητά, ή ακόμη και ως συνοδευτική σάλτσα για γαρίδες και θαλασσινά. Συνταγή: Σπιτικό χάμπουργκερ
Υλικά
• 8 ψωμάκια στρογγυλά
• 1 κ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
• 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ ρίγανη
• 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 αυγό
•αλάτι, πιπέρι
•Αγγουρομαγιονέζα Pitenis
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ. Κόβουμε στα δύο τα ψωμάκια, βάζοντας ένα φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι και σκεπάζουμε με το ψωμί. Προσθέτουμε και μια φέτα τυρί γκούντα. Γαρνίρουμε με πατατάκια, κέτσαπ και αγγουρομαγιονέζα.