Συστατικά
Συστατικά: Μίγμα τυριών 65% [μυζήθρα (τυρόγαλα, αλάτι), τυρί Φέτα (αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι)], Μαγιονέζα [νερό, Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), Μουστάρδα (σινάπι), τροποποιημένο άμυλο αραβοσίτου, ζάχαρη, κρόκος αυγού παστεριωμένος, ξύδι, αλάτι, πηκτικοί παράγοντες: τροποποιημένο άμυλο, κόμμι τάρα, γκουάρ και ξανθάνης, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ], έδεσμα (αφυδατωμένο αγελαδινό γάλα, πρωτεΐνες γάλακτος, φοινικέλαιο, άμυλο αραβοσίτου, σταθεροποιητής: ζελατίνη, καλλιέργεια), πιπεριά γλυκιά, γάλα αγελάδος αποβουτυρωμένο αφυδατωμένο, αλάτι, φυτικές ίνες, σταθεροποιητής (τροποποιημένο άμυλο καλαμποκιού, κόμμι γκουάρ, ξανθάνη, πρωτεΐνες γάλακτος), μπούκοβο γλυκό, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η τυροσαλάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
•Σε ένα γεύμα, συνοδεύοντας κρέας, ψάρι ή πουλερικά.
•Σε σάντουιτς ή τοστ, προσφέροντας μια πλούσια και γευστική σάλτσα.
•Σαν γέμιση σε τορτίγιες ή wraps, προσθέτοντας πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή.
•Ως ντρέσινγκ σε σαλάτες με λαχανικά, προσφέροντας τυρένια και αρωματική νότα.
•Σαν συνοδευτική σάλτσα για κεμπάπ, κοτόπουλο ή γαρίδες.
•Σε μείγμα για γεμιστή πιπεριά, για ένα απολαυστικό και γευστικό συνδυασμό.
•Σε σάντουιτς με λαχανικά και τυρί, προσφέροντας μια πικάντικη και κρεμώδη πινελιά.
•Σαν ντίπ για παξιμάδια ή κρακερ, δίνοντας τους μια πλούσια γεύση τυριού.
•Σαν γέμιση για τηγανίτες, δημιουργώντας μια πλούσια και απολαυστική συνταγή.
•Σε πιάτο με μεζέδες, σε συνδυασμό με ελιές, ντομάτες και πίτες, προσφέροντας μια πλούσια γευστική εμπειρία. Συνταγή: Χωνάκια γαλοπούλας με τυροσαλάτα
Υλικά
• γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες (6-12 φέτες)
• τυροσαλάτα ή τυροκαυτερή Pitenis
Εκτέλεση
Κάνουμε τις φέτες χωνάκια και τις γεμίζουμε με την τυροσαλάτα ή την τυροκαυτερή.