Συστατικά
Συστατικά: Μελιτζάνα 56%, Μαγιονέζα [Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, φυτικές ίνες], φρυγανιά (αλεύρι σίτου, μαγιά, αλάτι), τυρί ΦETA (αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι), ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 3%, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο, σουσάμι.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε τη μελιτζανοσαλάτα ως ορεκτικό, συνοδεύοντας τη με φρέσκο ψωμί ή πίτα.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε σάντουιτς, τοστ, πίτες ή τηγανίτες.
• Σερβίρετε την μελιτζανοσαλάτα σε μια πιατέλα με άλλους μεζέδες.
• Απολαύστε την ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα, όπως ψητό κρέας ή ψάρι.
•Προσθέστε την μελιτζανοσαλάτα σε σαλάτες για να προσδώσετε πλούσια γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε ρολά με φύλλο κρούστας για μια γευστική ποικιλία.
• Προσθέστε την σε πίτσες ως ένα αρωματικό και νόστιμο topping. Συνταγή: Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
Υλικά
• Μελιτζανοσαλάτα Pitenis
• 200γρ Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί,
• Λεπτοκομμένο χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Εκτέλεση
Κόψτε λεπτές φέτες από το ψωμί και ψήστε τις στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και από τις δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να έχει χρώμα αλλά να μην καεί γιατί πικρίζει, ούτε να γίνει πολύ σκληρό.
Αλείψτε την κάθε φέτα με 1-2 κ.γ μελιτζανοσαλάτα και από πάνω απλώστε λεπτά κομμένες φέτες Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.