Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα

Η μελιτζανοσαλάτα είναι μια πολυβραβευμένη γευστική συνταγή που συνδυάζει τη "μελένια" μελιτζάνα με εκλεκτής ποιότητας μαγιονέζα, τουλουμίσιο τυρί "Πανδαισία" και φρέσκο σκόρδο. Το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική σαλάτα με πλούσια γεύση, που μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για πολλά πιάτα.
Από 2,52€
Συστατικά
Συστατικά: Μελιτζάνα 56%, Μαγιονέζα [Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, φυτικές ίνες], φρυγανιά (αλεύρι σίτου, μαγιά, αλάτι), τυρί ΦETA (αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι), ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 3%, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο, σουσάμι.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε τη μελιτζανοσαλάτα ως ορεκτικό, συνοδεύοντας τη με φρέσκο ψωμί ή πίτα.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε σάντουιτς, τοστ, πίτες ή τηγανίτες.
• Σερβίρετε την μελιτζανοσαλάτα σε μια πιατέλα με άλλους μεζέδες.
• Απολαύστε την ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα, όπως ψητό κρέας ή ψάρι.
•Προσθέστε την μελιτζανοσαλάτα σε σαλάτες για να προσδώσετε πλούσια γεύση και υφή.
• Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε ρολά με φύλλο κρούστας για μια γευστική ποικιλία.
• Προσθέστε την σε πίτσες ως ένα αρωματικό και νόστιμο topping. Συνταγή: Μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε
Υλικά
• Μελιτζανοσαλάτα Pitenis
• 200γρ Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί,
• Λεπτοκομμένο χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Εκτέλεση
Κόψτε λεπτές φέτες από το ψωμί και ψήστε τις στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και από τις δύο πλευρές. Το ψωμί πρέπει να έχει χρώμα αλλά να μην καεί γιατί πικρίζει, ούτε να γίνει πολύ σκληρό.
Αλείψτε την κάθε φέτα με 1-2 κ.γ μελιτζανοσαλάτα και από πάνω απλώστε λεπτά κομμένες φέτες Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Σαλάτες