Σκορδαλιά black friday icon

Σκορδαλιά

Η σκορδαλιά είναι μια αυθεντική ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από την έντονη και εκρηκτική σκορδάτη γεύση της. Βασίζεται στην πατάτα, η οποία συνδυάζεται με ξίδι κρασιού, προσδίδοντας ένα μοναδικό άρωμα. Η σκορδαλιά είναι γνωστή για την κρεμώδη υφή της και αποτελεί δημοφιλή συνοδευτικό για πολλά ελληνικά πιάτα.
Από 1,97€
Συστατικά
Συστατικά: Φρέσκια πατάτα, σκόρδο 11%, σογιέλαιο, ζωμός λαχανικών (σόγια, σέλινο), ξύδι, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2%, πουρές πατάτας (αφυδατωμένες πατάτες 99%, συντηρητικό: μεταθειώδες νάτριο), αλάτι, μπαχαρικά, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σουσάμι
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η σκορδαλιά έχει πολλούς τρόπους χρήσης και αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα του μπακαλιάρου.
• Συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια, προσφέροντας ένα αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.
• Επίσης, συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, όπως μελιτζάνες και κολοκύθια, προσδίδοντας μια απολαυστική αίσθηση.
• Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως βούτημα στο ψωμί σας, προσθέτοντας μια πινελιά γεύσης και πλούσια υφή.
• Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτική σάλτσα για βραστά λαχανικά, προσφέροντας ένα διαφορετικό και ευωδιαστό συνοδευτικό.

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Σαλάτες