Συστατικά
Συστατικά: Κόκκινο γλυκόξινο Cherry πιπεράκι 57% (νερό, ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, ρυθμιστές οξύτητας: κιτρικό οξύ, E509), γέμιση με τυρί 40% [μυζήθρα (τυρόγαλα, αλάτι), μπαχαρικά, σκόρδο, ρυθμιστής οξύτητας: γαλακτικό οξύ], ηλιέλαιο, πράσινη πιπεριά, συντηρητικά: E202, E211, μεταθειώδες νάτριο. (Τα ποσοστά υπολογίζονται επί του στραγγιστού βάρους)
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Το γεμιστό γλυκόξινο πιπεράκι μπορεί να σερβιριστεί ως ένα εντυπωσιακό ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο.
• Μπορείτε να τοποθετήσετε τα πιπεράκια σε ένα πιάτο δίνοντας χρώμα και πικάντικη γεύση για ένα καλαίσθητο παρουσιαστικό αποτέλεσμα.
• Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό στην κορυφή για να προσδώσετε χρώμα και φρεσκάδα.
• Σερβίρετε τα πιπεράκια σε ένα πιάτο με καλαμαράκια τηγανητά ή με ένα αναζωογονητικό και δροσερό κοκτέιλ για μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία.
Συνταγή: Πανσέτα γεμιστή με γραβιέρα και γλυκόξινο καμπανάκι με γέμιση τουλουμίσιο
Υλικά
Για την πανσέτα:
• 1kg χοιρινή πανσέτα
• 300 γρ. γραβιέρα
• 400γρ. Γλυκόξινο Πιπεράκι Γεμιστό Pitenis
• 3 κ.σ. Μουστάρδα με Μέλι Pitenis
• 2 κ.σ. μέλι
• 3 κ.σ. BBQ sauce Pitenis
Για τις γλυκοπατάτες:
• 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
• 30 γρ. βούτυρο γάλακτος
• Θυμάρι ή φασκόμηλο φρέσκο ή μαϊντανός
• Αλάτι
• Γραβιέρα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε την πανσέτα από τα πλαϊνά κομμάτια (πιο χοντρά) για πιο εύκολο τύλιγμα. Γυρίζουμε από την πάνω πλευρά και χαράσσουμε το λιπαρό κομμάτι. Κάνουμε ελαφρά επάλειψη με Μουστάρδα με Μέλι Pitenis εσωτερικά. Τοποθετούμε τα γλυκόξινα πιπεράκια Pitenis και τη γραβιέρα σε μεγάλα μπαστουνάκια. Τυλίγουμε σε ρολό και αρχίζουμε να δένουμε με σκοινί. Ψήνουμε στους 180οC για μία περίπου ώρα, μέσα σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Ανοίγουμε και αλείφουμε με την BBQ sauce Pitenis και το μέλι και ψήνουμε για 15’ ακόμα. Κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτο κόψιμο. Τις βράζουμε να μαλακώσουν καλά και να κρατάνε ελαφρώς στο κέντρο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά και το αλάτι. Σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες να πάρουν καλό χρώμα. Τρίβουμε τη γραβιέρα και σκεπάζουμε για 4’-5’ μέχρι να λιώσει το τυρί.