s1e4

Μαγειρεύουμε υπέροχες Πέστροφες Λαχανικών στον Φούρνο με Λαδολέμονο ‘Μαγιονέζας με Κρόκο Κοζάνης’, Χωριάτικη Σάλτσα & Πιπεριά Φλωρίνης #Pitenis…
… όπως και Τζίντζερ Αποξηραμένο, Μπούκοβο Γλυκό και το υπέροχο Μείγμα Πιπεριών του Μπαγκατζούνη.

Συνοδεύεται από Πατατοσαλάτα Νηστήσιμη #Pitenis και …
Κτήμα Μπελίδη: Chardonnay Μαλαγουζιά

TIPs:

  1. Όταν βάζουμε έντονο μπαχαρωμα στα ψάρια δεν αλατίζουμε την κοιλιά. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αλάτι μπορεί να προστεθεί στην κοιλιά.
  2. Τα λαχανικά για τη σάλτσα, που βάζουμε στη βάση του ταψιού, τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε σε μια μπασίνα για να προκληθεί ζύμωση και να κερδίσουμε έντονη γεύση στο ψήσιμο.
  3. Στο τέλος, πριν το ψήσιμο, προσθέτουμε ελαιόλαδο για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα στο ψάρι.
  4. Στο λαδολέμονο με μαγιονέζα προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να μην σπάσει και κόψει όταν προστεθεί το έξτρα ελαιόλαδο.
  5. Το ελαιόλαδο στο λαδολέμονο το προσθέτουμε αργά, με σταθερή ροή, για να απορροφηθεί από το λαδολέμονο και να έχει κρεμώδη υφή.
  6. Τον γρήγορο γευστικό ζωμό από τα λαχανικά και το κρασί τον προσθέτουμε στη σάλτσα για να διατηρηθεί η γεύση και να μην μειωθεί με την απλή προσθήκη νερού.

… όπως πάντα, με τους σεφ Στυλιανό Α. Πιτένη και Γιάννη Γιαννίτσα και με την βοήθεια της Υπεύθυνης Τεχνολόγου Τροφίμων Καλέα Δώρας, στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της εταιρείας #PitenisSA.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X