Μαγειρεύουμε υπέροχες Πέστροφες Λαχανικών στον Φούρνο με Λαδολέμονο ‘Μαγιονέζας με Κρόκο Κοζάνης’, Χωριάτικη Σάλτσα & Πιπεριά Φλωρίνης #Pitenis…
… όπως και Τζίντζερ Αποξηραμένο, Μπούκοβο Γλυκό και το υπέροχο Μείγμα Πιπεριών του Μπαγκατζούνη.
Συνοδεύεται από Πατατοσαλάτα Νηστήσιμη #Pitenis και …
Κτήμα Μπελίδη: Chardonnay Μαλαγουζιά
TIPs:
- Όταν βάζουμε έντονο μπαχαρωμα στα ψάρια δεν αλατίζουμε την κοιλιά. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αλάτι μπορεί να προστεθεί στην κοιλιά.
- Τα λαχανικά για τη σάλτσα, που βάζουμε στη βάση του ταψιού, τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε σε μια μπασίνα για να προκληθεί ζύμωση και να κερδίσουμε έντονη γεύση στο ψήσιμο.
- Στο τέλος, πριν το ψήσιμο, προσθέτουμε ελαιόλαδο για να γίνει πιο τραγανή η κρούστα στο ψάρι.
- Στο λαδολέμονο με μαγιονέζα προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να μην σπάσει και κόψει όταν προστεθεί το έξτρα ελαιόλαδο.
- Το ελαιόλαδο στο λαδολέμονο το προσθέτουμε αργά, με σταθερή ροή, για να απορροφηθεί από το λαδολέμονο και να έχει κρεμώδη υφή.
- Τον γρήγορο γευστικό ζωμό από τα λαχανικά και το κρασί τον προσθέτουμε στη σάλτσα για να διατηρηθεί η γεύση και να μην μειωθεί με την απλή προσθήκη νερού.
… όπως πάντα, με τους σεφ Στυλιανό Α. Πιτένη και Γιάννη Γιαννίτσα και με την βοήθεια της Υπεύθυνης Τεχνολόγου Τροφίμων Καλέα Δώρας, στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της εταιρείας #PitenisSA.