s1e5

Μαγειρεύουμε Μοσχαρίσιο Burger με Barbecue (BBQ) Sauce & Αγγουρομαγιονέζα #Pitenis…
… όπως και Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ‘Ερωτόκριτος’, και Κόλιανδρο – Πάπρικα Γλυκιά – Αλάτι Καπνιστό – Αλάτι ψιλό – το υπέροχο Μείγμα Πιπεριών του ‘Μπαγκατζούνη’.

Συνοδεύεται με Sauce Γιαουρτιού, Sauce Μουστάρδας & Μαγιονέζα #Pitenis.

TIPs:

  1. Ο μοσχαρίσιος κιμάς να είναι από στηθοπλευρά, ΜΙΑ μόνο φορά αλεσμένος και (εφόσον είναι δυνατό) 10 ημέρες σε ξηρά ωρίμανση.
  2. Τον κιμά τον ανακατεύουμε και τον σχηματίζουμε σε μπιφτέκι με ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΕΣ κινήσεις, ΔΕΝ τον ζυμώνουμε, για να έχουμε ένα αφράτο μπιφτέκι!
  3. Τα κρεμμύδια, όταν τα σοτάρουμε, για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα, το χρώμα τους πρέπει να είναι καφέ σκούρο γυαλιστερό!
  4. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια, δεν τα σοτάρουμε πολύ, ίσα να γίνουν χρυσά, για να κρατήσουν το σώμα τους μετά το βράσιμο.
  5. Για να λιώσει πιο γρήγορα το τυρί και να μην ξεφύγουμε στο ψήσιμο του burger, καπακώνουμε με ένα τηγάνι για να δημιουργηθεί θέρμανση και υγρασία που θα επιταχύνει το λιώσιμο.
  6. Στις τηγανιτές πατάτες, αφαιρούμε όση πιο πολύ υγρασία γίνεται με το αλάτι, αλλά και αφού μπαχαρώσουμε, αφαιρούμε τα υγρά και προσθέτουμε το αλεύρι για να γίνουν τραγανές.
  7. Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με Μαγιονέζα με Κρόκο #Pitenis, αντί της απλής Μαγιονέζας!

Και… όπως πάντα… με τους σεφ Στυλιανό Α. Πιτένη και Γιάννη Γιαννίτσα και με την βοήθεια της Υπεύθυνης Τεχνολόγου Τροφίμων Καλέα Δώρας, στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της εταιρείας #PitenisSA.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X