safe image

Κυριακάτικο Barbeque από Πανσέτα #Pitenis: Χοιρινά Παϊδάκια με γλάσσο Μουστάρδας, Σουβλάκια Πικάντικα και Πανσέτα ‘Hawaiian’ (με Ανανά κ Barbeque)

… όπως και με τo Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδό μας ‘Ερωτόκριτος’.

Συνοδεύεται με Dressing Γιαουρτιού #Pitenis και Sauce Μουστάρδας #Pitenis.

TIPs:

  • Ιδιαίτερη προσοχή όταν ψήνουμε το καπάκι γιατί παίρνει εύκολα φωτιά λόγω της λιπαρότητας του κρέατος
  • Στον τεμαχισμό του κρέατος δίνουμε προσοχή όταν κόβουμε τα παϊδάκια για να είναι ισόποσο το κρέας στα κόκκαλα
  • Τα σουβλάκια για να γίνουν πιο καυτερά τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ημέρα τυλιγμένα σε μεμβράνη
  • Δεν ξεχνάμε να χαράξουμε ελαφρώς το λιπαρό μέρος από το καπάκι για να κερδίσουμε τραγανότητα στο τέλος της παρασκευής

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Για το καπάκι ‘HAWAIIAN’ ανά 100 g
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1134 kJ / 271 kcal
ΛΙΠΑΡΑ 17.9 g
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 5.7 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 13.6 g
ΣΑΚΧΑΡΑ 10.7 g
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 0 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 13.6 g
ΑΛΑΤΙ 2.1 g

Για τα παϊδάκια ανά 100 g
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1803 kJ / 431 kcal
ΛΙΠΑΡΑ 23 g
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 8.5 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 11 g
ΣΑΚΧΑΡΑ 10 g
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 0.9 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 35 g
ΑΛΑΤΙ 1.5 g

Για τα πικάντικα σουβλάκια ανά 100 g
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1582 kJ / 378 kcal
ΛΙΠΑΡΑ 13 g
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 4.2 g
ΣΑΚΧΑΡΑ 3.1 g
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 1.2 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 58 g
ΑΛΑΤΙ 0.4 g

Για τα λαχανικά ανά 100 g
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 587 kJ / 140 kcal
ΛΙΠΑΡΑ 8 g
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 17 g
ΣΑΚΧΑΡΑ 11 g
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 4 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 4 g
ΑΛΑΤΙ 1.8 g

PitenisBros #FoodiesOnInstagram #GourmetAtHome #KitchenSecrets #Recipes #Paidakia #Ribs #Souvlaki #Panseta #Hawaiian #Hoirino #Pork #BarbecueSauce #BBQSauce #Mustard #Mustarda
Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X