s1e9

Μαγειρεύουμε Νηστίσιμο Burger Γαρίδας με Barbeque (BBQ) Sauce, Μουστάρδα Ρίγανη-Θυμάρι με Μέλι, Μουστάρδα Ντομάτα-Ελιά με Μέλι & Λιαστή Ντομάτα #Pitenis…
… όπως και με τo Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδό μας ‘Ερωτόκριτος’.

Συνοδεύεται με την Πικάντικη Σαλάτα #Pitenis.

TIPs:

  • Περνάμε τις γαρίδες σε ένα ξυλάκι-σουβλάκι για να παραμένουν ίσιες στο ψήσιμο.
  • Το Πέστο, όπως και η Πικάντικη Σαλάτα, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στο ψυγείο, οπότε μπορούμε να τα διατηρήσουμε για επόμενες συνταγές.
  • Το μπαχαρωμα δεν το βάζουμε όλο κατά το ψήσιμο, αλλά κρατάμε λίγο για το τέλος.
  • Τα ψητά κρεμμύδια, μπορούν να γίνουν και καραμελωμένα, όπως είδαμε στο Επεισόδιο S1.E5 ‘Μοσχαρίσιο Burger με BBQ Sauce & Αγγουρομαγιονέζα #Pitenis’, μαγειρεύοντας τα με λάδι, αν θέλουμε να κρατήσουμε το burger ως νηστίσιμη συνταγή, ή με βούτυρο, αν απλά θέλουμε να απογειωθεί η συνταγή μας, σε περίοδο που δεν νηστεύουμε.
  • Οι γαρίδες γίνονται ‘Σωτέ’, και σε τηγάνι, αν δεν έχουμε σχάρα η σχαρο-τήγανο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο παρασκευής.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ BURGER ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ-BBQ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Ανά 1 burger:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1390 kcal / 5815kJ
ΛΙΠΑΡΑ 121 g
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 17 g
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 52.3 g
ΣΑΚΧΑΡΑ 28.8 g
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 5.1 g
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 14.6 g
ΑΛΑΤΙ 4.14 g

Και… όπως πάντα… με τους σεφ Στυλιανό Α. Πιτένη και Γιάννη Γιαννίτσα και με την βοήθεια της Υπεύθυνης Τεχνολόγου Τροφίμων Καλέα Δώρας, στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της εταιρείας #PitenisSA.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X