Συστατικά
Συστατικά: Τονολακέρδα [τόνος κατεψυγμένος (Thunnus albacore), ηλιέλαιο, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από μαλάκια, σόγια, γάλα, σέλινο, θειώδη], ηλιέλαιο, αλάτι, σκόρδο, πιπεράκι μακεδονικό, μπαχαρικά.
Περιοχή αλίευσης: FAO 47 ΝΑ Ατλαντικός
Αλιεύτηκε με πετονιές χειρός-πετονιές με καλάμι
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
• Απολαύστε την τονολακέρδα ως μεζέ συνοδευόμενη με μπόλικο λεμόνι και κριθαρένια παξιμάδια και συνοδεύστε το ούζο ή τσίπουρο.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε μια δροσερή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, αγγούρι και ντομάτα.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε ζυμαρικά όπως σπαγγέτι ή πέννες για μια νοστιμότατη σάλτσα.
• Σερβίρετε την ως ορεκτικό σε ένα πιάτο με αγγούρι, καρότο και καλαμπόκι.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε μια πίτα με λαχανικά και σάλτσα τυριού για ένα γευστικό σνακ.
• Χρησιμοποιήστε την για να δώσετε γεύση σε ρύζι, κουσκούς ή κινόα για ένα πλούσιο γεύμα.
• Προσθέστε την τονολακέρδα σε ένα σάντουιτς με λαχανικά, μαγιονέζα και φρέσκα αρωματικά.
• Χρησιμοποιήστε την τονολακέρδα σε ένα ρολό με πίτα, αγγούρι και τυρί φέτα για ένα γευστικό γεύμα.