Συστατικά
Συστατικά: Μαγιονέζα 50% (Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα, φυτικές ίνες), λαχανικά σε μεταβαλλόμενες αναλογίες 59% [φρέσκια πατάτα, καρότο, αγγουράκι (αλάτι, ξύδι, ζάχαρη, καρυκεύματα, αρωματικές ύλες, ρυθμιστής οξύτητας: Ε509), αρακάς], ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 3,3%, Μουστάρδα (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), ζωμός λαχανικών (σόγια, σέλινο), ζάχαρη, αλάτι, ξύδι, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ, συντηρητικά: Ε202, Ε211. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από τυρί.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Η ρώσικη σαλάτα, επινόησης του Λυσιέν Ολιβιέ, είναι διαχρονικά συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι σε όλες τις βαλκανικές χώρες.
• Δοκιμάστε τη με βραστό ψάρι σε ένα ξύπνημα της ανάμνησης μιας Αθηναϊκής σαλάτας ή σε μια πιο μοντέρνα πρόταση με Καπνιστή Πέστροφα ‘Pitenis’.
• Σερβίρετε την σε ένα μπωλ ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο σε ένα γεύμα.
• Προσθέστε την ρώσικη σαλάτα σε ένα σάντουιτς, τοστ ή πίτσα για να προσδώσετε γεύση, στο σνακ σας.
• Χρησιμοποιήστε την ρώσικη σαλάτα ως γαρνιτούρα για μακαρονάδες ή ρύζι.
• Προσθέστε την σε μία σαλάτα με πράσινα φύλλα για να προσθέσετε γεύση και ποικιλία.
• Σερβίρετε την ρώσικη σαλάτα μαζί με κρέας ή ψάρι για ένα πλήρες γεύμα.
• Για τους πιο τολμηρούς αξίζει να τη δοκιμάσετε σε μια τάρτα με καπνιστό τυρί και μπέικον!
Συνταγή: Ρολάκια από ζαμπόν και ρώσικη σαλάτα
Υλικά
• 200 γρ. ρώσικη σαλάτα Pitenis
• 1 κούπα λεπτοκομμένο άσπρο λάχανο
• 1 κ.σ. ξαρμυρισμένη κάπαρη
• 2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
• ½ ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
• 1 πρέζα κίτρινο κάρι
• 8 λεπτές φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρώσικη με το λάχανο, την κάπαρη, το σέλινο, το μήλο και το κάρυ. Βάζουμε περίπου 1 κουταλιά σαλάτα στο κέντρο κάθε φέτας του ζαμπόν και τυλίγουμε σε ρολάκια. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
Αν δεν σας αρέσει το χοιρινό ζαμπόν, μπορείτε να φτιάξετε τα ρολάκια με καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι.