spetsofai

Σε άλλη μια εξόρμηση μας, αυτήν την φορά στο οινοποιείο της οικογένειας Καμκούτη στο Βελβεντό, μαγειρεύουμε Σπετσοφάι με Σπιτική Σάλτσα Τομάτας #Pitenis, Πάπρικα Σαλάτα #Pitenis, σκόρδο ‘Black Garlic’ και κρασί Τσαμπουρνάκος ‘Καμκούτη’, ενώ για επιδόρπιο ετοιμάζουμε Κιουνεφέ, ένα γλυκό με γέμιση Τουλουμίσιο #Pitenis, τυλιγμένο σε κανταΐφι ‘Πήττας’
Φυσικά στην παρέα μας έχουμε πάντα τo Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδό μας ‘Ερωτόκριτος’

TIPs:
• Τα λουκάνικα τα κόβουμε χοντρά για να κρατήσουνε το σώμα τους
• Την πάπρικα την δουλεύουμε εκτός φωτιάς για να μας δώσει πιο ωραία υφή
• Το κανταΐφι το μοιράζουμε όσο γίνεται το ίδιο στο κιουνεφέ για να μην χυθεί το τυρί όταν λιώσει
• Στο κιουνεφέ μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς
• Το βούτυρο το απλώνουμε κατά τόπους στο κιουνεφέ για να είναι γυαλιστερό και τραγανό

Διατροφική Αξία:
Για το Σπετσοφάι ανά μερίδα
Ενέργεια 382 kcal / 1598 kJ
Λιπαρά 25 g
Κορεσμένα 9.4 g
Υδατάνθρακες 14.9 g
Σάκχαρα 11.3 g
Εδώδιμες Ίνες 4.2 g
Πρωτεΐνες 13 g
Αλάτι 0.9 g

Για το Κιουνεφέ ανά 100g
Ενέργεια 334 kcal / 1399 kJ
Λιπαρά 12 g
Κορεσμένα 5.8 g
Υδατάνθρακες 29 g
Σάκχαρα 26 g
Εδώδιμες Ίνες 0 g
Πρωτεΐνες 1.5 g
Αλάτι 0.02 g

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X