Συστατικά
Συστατικά: Τοματοπολτός, Μουστάρδα 32% (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), Μαγιονέζα 13% (Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα 1%, συντηρητικά: Ε202, Ε211, φυτικές ίνες), πιπεριά Φλωρίνης (πιπεριά Φλωρίνης, νερό, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη), φρυγανιά (αλεύρι σίτου, μαγιά, αλάτι), τυρί ΦETA 2,5% (αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι), αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο, σουσάμι.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Σαλάτα – σάλτσα με ατελείωτες χρήσεις! Δροσερή σαλάτα για το μπάρμπεκιου ή για ένα σάντουιτς με ψητό κρέας. Το τέλειο άγγιγμα σε ένα σπετσοφάι και η απόλυτη σάλτσα για τηγανιά κοτόπουλο ή χοιρινή τηγανιά. Ακόμα και ζεστή, σαν σάλτσα, σε μακαρόνια με ελιές και Λιαστή Ντομάτα ‘Pitenis’ είναι ένα προϊόν πασπαρτού για γρήγορα γευστικά γεύματα. Συνταγή: Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα
Υλικά
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, το κάτω μέρος, χωρίς κόκκαλο
• 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
• 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 κ.γ. πάπρικα
• 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
• 100 ml ξηρό τσέρυ
• 300 ml ζωμό κοτόπουλου
• 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
• Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα σωτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν απ΄ όλες τις πλευρές.
3. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
5. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
6. Στη συνέχεια τους κύβους πατάτας, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας – ανακατέψτε και αφήστε να γίνουν για 1 λεπτό.
7. Πασπαλίστε με την πάπρικα και προσθέστε το τσέρυ, το ξύδι και τον ζωμό κοτόπουλου.
8. Δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά.
9. Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
10. Συνεχίζετε για άλλα 8 λεπτά με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κοτόπουλο με τις πατάτες να είναι έτοιμα.
11. Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.