Πάπρικα

Πάπρικα

Η πάπρικα είναι ένας γευστικός θησαυρός με έντονη γεύση τοματοπολτού και μουστάρδας. Η πλούσια μαγιονέζα συνδυάζεται με το τουλούμισιο τυρί, προσφέροντας έναν απόλυτα ισορροπημένο συνδυασμό γεύσεων. Η πάπρικα προσδίδει βάθος και πλούσιο άρωμα, κάνοντας την ιδανική για να αναβαθμίσετε σάντουιτς, μπέργκερ, ή ακόμα και σαλάτες.
Από 2,45€
Συστατικά
Συστατικά: Τοματοπολτός, Μουστάρδα 32% (νερό, ξύδι, σινάπι, φυσικό άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, ζάχαρη, άρωμα μουστάρδας), Μαγιονέζα 13% (Φυτικό έλαιο (σογιέλαιο ή ηλιέλαιο), νερό, κρόκος αυγού παστεριωμένος, Μουστάρδα 1%, συντηρητικά: Ε202, Ε211, φυτικές ίνες), πιπεριά Φλωρίνης (πιπεριά Φλωρίνης, νερό, αλάτι, ξύδι, ζάχαρη), φρυγανιά (αλεύρι σίτου, μαγιά, αλάτι), τυρί ΦETA 2,5% (αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι), αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ. Πιθανόν να περιέχει ίχνη από σέλινο, σουσάμι.
Συνδυασμοί - προτάσεις χρήσης
Σαλάτα – σάλτσα με ατελείωτες χρήσεις! Δροσερή σαλάτα για το μπάρμπεκιου ή για ένα σάντουιτς με ψητό κρέας. Το τέλειο άγγιγμα σε ένα σπετσοφάι και η απόλυτη σάλτσα για τηγανιά κοτόπουλο ή χοιρινή τηγανιά. Ακόμα και ζεστή, σαν σάλτσα, σε μακαρόνια με ελιές και Λιαστή Ντομάτα ‘Pitenis’ είναι ένα προϊόν πασπαρτού για γρήγορα γευστικά γεύματα. Συνταγή: Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα
Υλικά
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, το κάτω μέρος, χωρίς κόκκαλο
• 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
• 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 κ.γ. πάπρικα
• 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
• 100 ml ξηρό τσέρυ
• 300 ml ζωμό κοτόπουλου
• 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
• Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα σωτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν απ΄ όλες τις πλευρές.
3. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
5. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
6. Στη συνέχεια τους κύβους πατάτας, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας – ανακατέψτε και αφήστε να γίνουν για 1 λεπτό.
7. Πασπαλίστε με την πάπρικα και προσθέστε το τσέρυ, το ξύδι και τον ζωμό κοτόπουλου.
8. Δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά.
9. Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
10. Συνεχίζετε για άλλα 8 λεπτά με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κοτόπουλο με τις πατάτες να είναι έτοιμα.
11. Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία ανά 100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ kJ 1493
ΕΝΕΡΓΕΙΑ kcal 361
ΛΙΠΑΡΑ 35.4
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 6.2
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 9.2
ΣΑΚΧΑΡΑ 2.2
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2.2
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ 2.4
ΑΛΑΤΙ 1.36

Προτεινόμενα προϊόντα Σαλάτες