s2e12

Η λέξη λαζάνια (lasagna) προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα που σήμαινε ένα δοχείο ή πιάτο στο οποίο έψηναν φαγητά. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη και για φαγητά ψημένα σε αυτό το δοχείο. Οι Ρωμαίοι υιοθέτησαν τον όρο αυτό αλλά και τον τρόπο μαγειρέματος ως lasagnum. Με την επέκταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ο όρος έγινε γνωστός ενώ οι σύγχρονοι Ιταλοί μετέτρεψαν το lasagnum σε lasagna και η λέξη αναφέρεται πλέον μόνο στα γευστικά ζυμαρικά.
Σήμερα μαγειρεύουμε ‘ελληνικά’ λαζάνια με μανιτάρια καλλιέργειας Γρεβενών και κοτόπουλο σε κρέμα Τυροσαλάτας Πιτένης με μπεσαμέλ Τυροκαυτερής.
Νοιώσε την πλούσια γεύση των τυριών στην συνταγή αυτού του Σαββάτου και γίνε ο μάγος του τραπεζιού της Κυριακής!!!
Μοναδικές συνταγές με μεράκι και έμπνευση με την ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας μας
#Pitenis

Όπως πάντα… με τους Executive Σεφ Στυλιανό Α. Πιτένη και Γιάννη Γιαννίτσα και με την βοήθεια της Υπεύθυνης Τεχνολόγου Τροφίμων Δώρας Καλέα, της εταιρείας #PitenisSA

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

TOP

X